Гръцка картофена салата
Добави към моето меню
Гръцка картофена салата
рецепта за една различна картофена салата, която може да бъде поднесена и с бира и като гарнитура
2 -3 картофа (около 1/2 кг)
2 домата (ако е лято и има домати:)
4 кисели краставички
1 маруля
3 яйца
сол на вкус
за заливката:
1/2 кофичка кисело мляко
1 сварено яйце
1 кисела краставичка
1 малка глава лук
1 с.л. оцет
- Картофите се сваряват и се нарязват на кубчета. Добавят се нарязаните на колелца кисели краставички.
- Доматите се нарязват на кубчета. Добавят се към картофите.
- Половината маруля се наразва на тънки ивици и се прибавя към останалите зеленчуци. Другата половина се запазва за декорация.
- Заливката се приготвя, като към наситнената краставичка се прибавя настърганото сварено яйце и настърганият лук. Разбърква се с киселото мляко. Подправя се с оцета. Сосът се излива в салатата и добре се разбърква.
- Сервира се върху листо от маруля, като се декорира с част от сварените яйца.