Яхния грах и праз
Добави към моето меню
Яхния грах и праз
През студеното време всяко топло ястие е добре дошло – това е вариант на яхния с грах – гъста, вкусна и полезна
Продукти
500 г грах (замразен или 1 буркан 800 мл)
2 стръка праз
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. домати, консерва
1 с.л. брашно
1 щипка сол
3-4 стръка магданоз
1 с.л.олио
Начин на приготвяне
• Праз лукът се нарязва на ситно и се задушава с 1 с.л. олио
• Добавя се граха и се залива с вода до желаната гъстота, около 300 мл
• След като заври се намаля да ври на тих огън около 10 мин
• Добавя се брашното размито с доматите и червения пипер, след като заври се отстранява от котлона и се поръсва с нарязан на ситно магданоз