Мързелива баница с праз
Добави към моето меню
Мързелива баница с праз
След като закуските приготвени с царевично брашно – просеник, малай – се харесаха у дома – дойде реда и на опитите да станат различни и с продукти според сезона
Продукти
2 яйца
2 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. кисело мляко
100 мл вода
1 ч.л. сода за хляб
½ ч.ч. олио
2 стръка праз
200 г сирене
За поръската
50 г сирене
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. сусам
Начин на приготвяне
• Праз лукът се нарязва на ситно
• Яйцата се разбиват с вилица в купа. Добавя се царевично и бяло брашно, киселото мляко, в което е добавена содата да шупне, вода и олио
• Получава се гъста каша към която се добавя нарязания на ситно праз и натрошено сирене
• Сместа се изсипва в тава намазнена с олио и поръсена с брашно
• Отгоре се поръсва с натрошено сирене, червен пипер и сусам
• Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност, около 40 мин, проверява се дали е готова като клечка за зъби излиза суха