Последни Рецепти
Последни Статии

храни, които спомагат за разграждане на мазнините

Добавено в Плодове

Добави към моето меню

Грейпфрут и канела помагат при разграждане на мазнините

В моментите, в които ви се иска да хапнете нещо просто ей така, спомнете си, че има храни, които помагат за разграждане на мазнините. Така хем ще заситите глада си, хем ще сте спокойни, че сте направили нещо добро за фигурата си.

Грейпфрут
В сянката на портокалите и лимоните, този тропически плод е много подценен. Като прибавим към това и че се бели малко трудно, нищо чудно, че се сещаме за него много рядко.
А грейпфрутът всъщност има безкрайно полезни съставки. Доказано е, че ако прибавите чаша сок от грейпфрут към всяко ядене, за 12 седмици ще свалите два килограма без да променяте режима си на живот по какъвто и да е начин.

Кисело мляко
Огромна колония полезни бактерии виреят в киселото мляко, без значение процента масленост. Те играят важна роля за баланса на храносмилателните сокове. Когато те са в добро състояние, вършат работата си добре и преработват храната както трябва.
След години и костите ви ще са благодарни за калция от млякото, с който сте ги подсилили.

Канела
Щипка канела в ястието помагат за по-бързото разграждане на глюкозата и намаляват нивото на кръвната захар.
Една от тайните на главните готвачи е, че слагат канела в ястия, за които не сте си и помисляли, че се подправят по този начин- ориз, месо и какво ли още не. Канелата помага за разграждане на мазнините и придава екзотичен вкус на ястията.

Вода
Ако отново отворите учебника по биология за 9 клас и обърнете внимание на цикъла Кребс и другите позаплетени процеси в организма, ще видите, че водата е основен елемент за правилното протичане на всички процеси.
Да го кажем пак- поне по 1,5 литра вода всеки ден.

Зелен чай
Определено ускорява метаболизма. С две-три чаши зелен чай на ден ще изгаряте по 80 калории повече от обичайното.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории