Зелена салата с гъби и шунка
Добави към моето меню
Зелена салата с гъби и шунка
зелено, зелено, но трябва разнообразие при рецептите, които приготвяме със свежите дарове на пролетта – салата или вечеря изберете вие
4 яйца
1 зелена салата
200 гр гъби печурки
2 с.л. олио
смлян черен пипер на вкус
щипка сол
150 гр шунка или бекон
1/2 краставица
за дресинга:
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. горчица
1 с.л. зехтин
2 с.л.каперси
* Сварете яйцата, твърдо, около 10 мин и всяко яйце се разрязва на осминки;
* Измийте зелената салата и нарежете;
* Гъбите се нарязват на парченца и се задушават с олиото до готовност.Овкусяват се със смлян черен пипер. Добавя се и бекона, шунката да се запече около 1 мин;
* Краставицата се нарязват на кубчета;
* Всички продукти се смесват в голяма купа;
* Заливката се приготвя като лимоновия сок се смесва с горчицата и се налива на тънка струя зехтина;
* Салатата се залива с дресинга и се разбърква. Добавят се каперсите;
* Нарязаните яйца се нареждат отгоре върху салатата.
Салатата се съчетава много добре с кисело мляко, ако се поднесе с 0,1% масленост мляко това е диетична вечеря или обяд за двама.