Последни Рецепти
Последни Статии

Милинки

Добавено в Българска кухня, Тестени ястия и прибавки, Хляб, питки

Добави към моето меню

Милинки
рецепта за любимите милинки, но приготвени по нов начин

mil-4

за тестото:
1 кг брашно
1/2 кубче мая
400 мл хладка вода
щипка захар и сол

50 мл олио

за плънката на милинките
250 гр сирене
2 яйца

Брашното се пресява, след което към него се добавят солта и разтворената в топла вода мая. Постепенно се налива топла вода (около 400 мл) и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса около 45 – 60 минути (в зависимост от температурата на помещението).

Тестото се разпределя на топки и всяка топка се поставя в гнездото на формата за печене на мъфини.

С точилката се прави вдлъбнитина, а след това се набожда с вилица.

Във вдлъбнитинтите се разпределя плънката от натрошено сирене и разбитите яйца. Милинките се оставят да втасат около 40 мин още.

Пекат се на средна фурна, до готовност.

Идея: Може да приготвите и “вълчи милинки” като в сместа за намзването добавите 1 ч.ч. нарязана на дребно шунка или кремвирш

mil-3

mil-2

mil-1

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории