Милинки
Добави към моето меню
Милинки
рецепта за любимите милинки, но приготвени по нов начин
за тестото:
1 кг брашно
1/2 кубче мая
400 мл хладка вода
щипка захар и сол
50 мл олио
за плънката на милинките
250 гр сирене
2 яйца
Брашното се пресява, след което към него се добавят солта и разтворената в топла вода мая. Постепенно се налива топла вода (около 400 мл) и се замесва меко тесто. Оставя се да втаса около 45 – 60 минути (в зависимост от температурата на помещението).
Тестото се разпределя на топки и всяка топка се поставя в гнездото на формата за печене на мъфини.
С точилката се прави вдлъбнитина, а след това се набожда с вилица.
Във вдлъбнитинтите се разпределя плънката от натрошено сирене и разбитите яйца. Милинките се оставят да втасат около 40 мин още.
Пекат се на средна фурна, до готовност.
Идея: Може да приготвите и “вълчи милинки” като в сместа за намзването добавите 1 ч.ч. нарязана на дребно шунка или кремвирш