Печени зеленчуци на скара
Добави към моето меню
Печени зеленчуци на скара
4 тиквички
4 чушки
3 патладжана
2 глави лук
за маринатата:
2 -3 клонки мащерка
4 -5 скилидки чесън
сок от 1/2 лимон
2 с.л. олио
1 ч. л. сух риган
за доматената заливка
4-5 домата, около 1 кг
2 скилидки чесън
4 с. л. олио
1 с. л. оцет
1 ч. л. босилек
1 с.л. магданоз
Патладжаните и тиквичките се нарязват на филии от по 1 см, чушките – на половини. Продуктите за маринатата се смесват в купа и се разбъркват до получаване на еднородна смес.
Зеленчуците се слагат в тава, заливат се с маринатата и се оставят да отлежат 10-15 минути. След това се пекат на скара по 5-10 минути от всяка страна.
Сосът се приготвя, като доматите се настъргват на едро ренде. Подправят се със сол, оцет, олио, ситно нарязан магданоз, счукан чесън и босилек. Разбърква се хубаво. Зеленчуците се заливат със соса и се сервират.
Поднесете с препечен хляб на скарата
mnogo dobri recepti, pone az rabotia v tozi bran6
Абсолютно добро помагало за новобулка и be6и семейства…Много вещо написано и за първите 10години стигат всички писания на кулинарна тема.Г О Л Я М О б р а в о за авторите!!!