Пълнени гювечета от тесто
Добави към моето меню
Пълнени гювечета от тесто
Рецепта споделена от Tanq Dimova
Рецепта българска съчетала в едно и печената питка и вкусното гювече. Може да си го поръчате в някоя механа или да отделите време в някой хладен ден и да изненадате приятно
за тестото на гювечето
200 мл хладка вода
1 щипка сол
2-3 с.л. олио
Брашно до меко тесто
От продуктитесе замесва меко еластично тесто и се разделя на 4 равни топчета
Оставят се около 30 мин намазани с олио да починат
С помощта на обърнато гювече се оформя по него и се пекат на средна фурна до готовност
След като се изпекат се пълнят с плънка, която може да приготвите по ваш вкус
– Свинско филе или олбас
– Гъби печурки
– Лук кромид или праз
Плънката е приготвя като лука се нарязва на кръгчета, задушава се в малко олио до златисто
Добавя се месото разбърква се овкусява се
Сместа се разпределя в изпечените гювечета от тесто.
Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се поставят във фурната да се запекат