Гюзлемите
Добави към моето меню
Гюзлеми
рецепта Юра Гривова
И малко от любимите ни гюзлемите
За тестото:
4 яйца,
1/2 кофичка кисело мляко
200 мл газирана вода,
1с.л.захар,
1 с. л. сол,
3 с.л. олио,
мая 1 кубче,
брашно около килограм,
Приготвяне на гюзлеми
Тестото се меси средно към меко / след като втаса, се правят малки топки, разточват се, в средата се поставя сирене , загъва се във формата на плик и се пече на силно загрят сач , / който си няма може на оребрен тиган :), всяка изпечена страна се маже обилно с масло.Може да се сгъне и като омлета:) Добър апетит на всеки който опита Между другото тестото е подходящо за всякакъв вид питки и тутманици
Аз лично меся две дози и едната веднага я замразявам, така винаги имам готово тесто
Росинка Димитрова Гюзлемите се правят два пъти токано. Разточваш листа, слагаш плънката и завиваш листта на руло. След това завиваш единият край на ляво, другият на дясно . Слагаш ги един върху друг и отново разточваш листта за желаният размер.. Изпичаш от двете страни и мажеш обезателно със краве масло… Да ти е сладко!!!