Гъби на фурна
Добави към моето меню
Гъби на фурна с пармезан
вкусна и здравословна рецепта с гъби – преястие или гарнитура – запечени с пармезан
време за приготвяне 10 мин
време за печене 30 мин
порции 4
Продукти:
400 гъби, печурки
1 ч.л. розмарин
2 с.л. зехтин
20 г пармезан
Смлян черен пипер на вкус
Приготвяне:
• Гъбите се измиват, почистват и нарязват на филийки
• В голяма тава (ползвам тази, която е към фурната) застлана с хартия за печене се подреждат гъбите
• В купичка се смесват розмарина и зехтина и с тях се напръскват гъбите
• Гъбите се пекат около 15 мин след което се изваждат и се поръсват с настърган пармезан (по желание)
• Пекат се още 5 мин докато пармезана се запече
Така приготвените гъби стават вкусни, с малко мазнина. Могат да се поднесат като гарнитура, като основно ястие със салата, може да се поръси крем супа с тях. Това е рецепта, когато има гъби.