Гъби с ориз и праз
Добави към моето меню
Гъби с ориз и праз
Една лесна и вкусна рецепта, подходяща за коледните пости
Продукти
300 г гъби печурки
1 морков
2 стръка праз
2 чушки (в случая са от туршия)
200 г ориз
2 с.л. олио
Магданоз за поръсване
зелен лук и чесън, ако имате
Начин на приготвяне
• Гъбите се почистват, измиват и нарязват на ситно
• В дълбок тиган се загрява олиото и се добавят нарязаните гъби, бялата част на праз лука и морковите. Разбъркват се няколко минути докато омекнат
• Добавя се ориза, разбърква се и се долива 600 мл гореща вода. Намалява се котлона и се слага капак на тигана. Така ориза ври тихо, около 20 мин докато поеме водата
• Тогава се добавят нарязани на ситно зелената част на праза, чушките, ако имате спанак – няколко листа
• Поднася се поръсено с нарязан на ситно магданоз, зелен чесън и лук