Последни Рецепти
Последни Статии

Щрудел с дюли и ябълки

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Щрудел с дюли и ябълки
Това е рецепта за сладка баница, която се приготвя в края на октомври, ноември, когато в градината дюлите са узрели и има ябълки. Може би най-вкусния сладкиш в този период и е постен

strudel duli yabylki 2
Продукти
1 пакет кори за баница, 500 г
2-3 дюли
4-5 ябълки
1 ч.ч. орехи
1 ч.ч. стафиди
4-5 с.л. захар
3-4 с.л. грис
2 с.л. олио
40 г краве масло

strudel duli yabylki 1
Начин на приготвяне
• Ябълките и дюлите се почистват от семенната част и ако има наранено. Смилат се с блендер или се настъргват на ренде
• В купа се смесват настърганите ябълки и дюли с нарязаните на ситно орехи, стафиди, захар на вкус (зависи колко са сладки плодовете) и грис (зависи колко са сочни плодовете). Разбърква се
• Тавата се намазва с олио и се постила с 1-2 кори за баница
• Взема се кора за баница, прегъва се на две, по средата се слага от настърганите плодове. Загъва се стегнато, като се прихлупват краищата и се навива на руло. Редят се в тавата една до друга
• Намазват се равномерно рулата отгоре с масло
• Пекат се средна фурна на 200 градуса до готовност

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории