Щрудел с дюли и ябълки
Добави към моето меню
Щрудел с дюли и ябълки
Това е рецепта за сладка баница, която се приготвя в края на октомври, ноември, когато в градината дюлите са узрели и има ябълки. Може би най-вкусния сладкиш в този период и е постен
Продукти
1 пакет кори за баница, 500 г
2-3 дюли
4-5 ябълки
1 ч.ч. орехи
1 ч.ч. стафиди
4-5 с.л. захар
3-4 с.л. грис
2 с.л. олио
40 г краве масло
Начин на приготвяне
• Ябълките и дюлите се почистват от семенната част и ако има наранено. Смилат се с блендер или се настъргват на ренде
• В купа се смесват настърганите ябълки и дюли с нарязаните на ситно орехи, стафиди, захар на вкус (зависи колко са сладки плодовете) и грис (зависи колко са сочни плодовете). Разбърква се
• Тавата се намазва с олио и се постила с 1-2 кори за баница
• Взема се кора за баница, прегъва се на две, по средата се слага от настърганите плодове. Загъва се стегнато, като се прихлупват краищата и се навива на руло. Редят се в тавата една до друга
• Намазват се равномерно рулата отгоре с масло
• Пекат се средна фурна на 200 градуса до готовност