Хайвер с грис
Добави към моето меню
Хайвер с грис
Рецепта Галя Макавеева
Продукти
1 ч. ч. Грис
3 ч. ч. студена вода
1 к. л. Сол
3 яйца
200-250 олио
2 ч.л. лимонов сок
1 глава кромид лук
Рецепта за Хайвер с грис
• Гриста се залива с вода. Прибавя се солта и се бърка непрекъснато на огъня докато се сгъсти, като качамак.
• Оставя се да изстине напълно.
• Изсипва се в дълбока купа и се счуква 1 яйце и после малко олио и пак яйце. Така докато се счукат всички яйца и се оставят 100 гр. олио.
• Добавя се лимоновия сок.
• Настърганата глава лук се прибавя към гриста заедно с останалото олио. Разбърква се добре и се оставя в хладилника
Яйцата и олиото могат да се заменят с майонеза, но приготвен по този начин е по-вкусен. Необходимо е да имате доверие на яйцата, които използвате в рецептата защото са сурови