Рецепти с леща
Добави към моето меню
Лещата е била любимо ястие още на древните египтяни. Добре позната и ценена в Древна Гърция и Рим. Лещата е известна с полезното си действие въху сърдечносъдовата и храносмилателната система, което се дължи на високото съдържание на фибри, минерали и витамини от група В.
От леща може да се приготвят супи, яхния, задушени и печени рецепти със зеленчуци и месо.
Подправки към лещата са люти чушлета (сушени), червен пипер, чесън, чубрица, черен пипер, магданоз.
Лещата се съхранява на сухо и прохладно място, като не се излага на пряка слънчева светлина.
100 г леща съдържат
Калории – 341 ccal
Белтъчини – 23 г
Мазнини – 1 г
Въглехидрати – 58 г
Рецепти с леща
Леща вкусна храна с много история
Супа от леща
Леща по манастирски
Лещата на баба Иванка
Леща яхния
Коя е вашата любима рецепта с леща?