Сирене халуми на фурна
Добави към моето меню
Сирене халуми на фурна
Рецепта, която може да приготвите с традиционното кипърско сирене Халуми, което вече се предлага и у нас
Продукти
1 опаковка сирене Халуми (225 г)
4 с.л. зехтин
Парче червена чушка, може и люта
5-6 листа босилек
1 щипка розмарин
1 щипка риган
1 ч.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
• Сиренето се нарязва на парчета и се подрежда в тавичка застлана с хартия за печене и се поръсва с 1 с.л. зехтин
• Пече се на средна фурна на 200 градуса до златисто от двете страни. Може да се запече и на тиган
• Марината се приготвя като се смесват зехтина, лимонов сок, нарязаната на ситно червена чушка, босилек, розмарин и риган
• Изпеченото сирене се залива с маринатата и се оставя за около 30 мин за да може да се овкуси и да поеме ароматния зехтин