Последни Рецепти
Последни Статии

Хаосът в кухнята може да удвои приема на калории

Добавено в Готварски техники, Любопитно

Добави към моето меню

Ако искате да се храните по-здравословно освен продуктите, начина по който приготвяте храната си, значение има и в каква среда я приготвяте. Да, това как е подредена, какъв ред и чистота има в нея влияе на това как се храните.
Извод, за да сте във форма и да се храните здровословно – подредете кухнята си!

kitchen oleg

Подредбата в кухнята оказва влияние на теглото ни
Диетолози разкриха, че някои промени в подредбата на кухнята могат да ни помогнат да отслабнем, пише в. “Дейли мейл”, предаде БТА.

Предишни проучвания показаха, че помещението, в което съхраняваме и готвим храната си, може да развали или да улесни диетата ни. Така например, хаосът в кухнята подтиква към системно преяждане.

Британските експерти съветват да закачим таблица с калориите на хладилника си. Цветните графични изображения, указващи колко калорични са любимите ни храни, могат да ни разубедят да посегнем към изкушенията и да ни накарат да се придържаме към хранителния си режим. (преди години бях сложила на вратата на хладилника таблица на съвместимите храни при разделно хранене – голяма и цветна, тя беше полезна, но днес по-често разчитам на апликации)

Ако на хладилника си имаме таблица, която показва количеството захар, мазнини и калории в парче торта, тя ще ни провокира да се замислим, преди да си вземем второ. “Колкото повече визуални напомняния имаме, толкова повече се придържаме към целите си”, категорична е консултантката по здравословно хранене Ники Уолтър.

Друг важен фактор е да поддържаме чист кухненския плот. “Липсата на свободно място за приготвянето на храна може да отклони човек от готвенето на здравословни ястия”, обяснява диетологът Пол Солтър.

Според изследване на учените от американския университет “Джонс Хопкинс” в Балтимор от 2016 г., хаосът в кухнята може да удвои приема на калории.

kitchen woman
“В любовта, както и в кулинарията, подправките почти винаги са най-добрата част.” Етиен Рей

Дръжте подправките си близо до готварската печка. Повечето хора се колебаят да сменят бургера и картофките си с ястие от киноа, защото мислят второто за безвкусно. Подправките могат да променят това, според диетоложката Уенди Каплан. Освен това е доказано, че много подправки помагат в свалянето на килограми.

Експертите съветват още да съхраняваме плодовете и зеленчуците в прозрачни съдове, за да ги виждаме и да ни напомнят за себе си.
Също така е добре да се запасим с комплект дървени лъжици и бъркалки, които да са близо до готварската печка.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории