Последни Рецепти
Последни Статии

Можем ли да измерим щастието

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Можем ли да измерим щастието
Тест от 10 въпроса помага да зададем правилните въпроси за да разберем дали сме щастливи
За да се научим да бъдем щастливи е необходимо да приложим определено усилие и да бъдем проактивни, да бъдем искащи и можещи, да остаояваме своите права. Ако отговорите честно на въпросите вие ще можете да измерите щастието, дали сте щастливи и какво трябва да промените.

1. Спомнете си вчерашния ден.
Опитайте се да си спомните 3 неща или събития, които асоциирате като щастливи моменти. Свързани ли са тези моменти с харченето на определена сума пари?

2. Определете, какво за вас се явява приятно по отношение на чуствата в момента? (секс, храна, комфорт, красота, физическа активност, поредното предизвикатеслтво, новите неща, които учите в момета, оценката на хората за вас и вашия труд).

3. Какви събития планирате за следващата седмица? Кои от тях предизвикват приятни чуства и мисли у вас?

4. Спомнете си 3-4 събития от миналата година, които извикват у вас чуство за пълно удовлетворение или щастие. Свързани ли са тези моменти с получаването или харченето на пари? Спомнете си момента, ситуацията, усилията и пътя, който сте изминали до този момент на щастие и вътрешна хармония?

5. Кога за последен път сте се смяли от сърце и какво ви разсмя?

6. Кой за вас е най-щастливуят възрастен човек? Може да бъде някой познат, може да бъде филмов герой или от роман, може да бъде човек, когото не познавате. Но трябва да можете да отговорите в какво е тайната на неговото щастие?

7. Вашата работа за вас е удоволствие, изпитвате удовлетворение от вашето професионално развитие и постигнатите резултати или е непосилно бреме, задължително време, което трябва да прекарате, за да получите необходимите ви пари?

8. Колко време прекарвате заедно с вашата половинка, като просто общувате?

9. Колко често правите гимнастика, тренирате, занимавате се с йога или танци, ходите на фитнес или просто се разхождате в парка?

10. Как мислите, вашите връстници (поколение) по-щастливи са от вашите родители, когато те са били на вашата възраст?

Този тест не само помага да измерите колко сте щастливи. Той подсказва, че някои моменти и страни от вашия живот просто не ги отчитате. Освен това, ако отговорите честно и постъпите конструктивно утре можете да бъдете един по-шастлив човек.
Успех!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории