Последни Рецепти
Последни Статии

Херинга на фурна

Добавено в Ястия с риба и рибни продукти

Добави към моето меню

Херинга на фурна
Херингата е вкусна и полезна риба, богата е и на омега 3 мастни киселини. Костите са нежни и се махат лесно, което я прави желана на нашата трапеза. Това е една лесна и вкусна рецепта, вариантът е зимен

Продукти за 4 порции
4 херинги, около 1 кг
2 стръка праз лук, само бялата част
2 големи моркови

Рецепта за херинга на фурна
• Рибата се почиства и измива със студена вода
• В тава се редят морковите и бялата част на праз лука, така че да се образува скара
• Отгоре се слагат рибите херинга и се налива 1 ч.ч. вода
• Пече се на средна фурна на 200 градуса, около 30 мин, до готовност
• Сервира се като в чинията се слага една херинга, половин морков, нарязан на кръгчета, половин праз лук нарязан (рибата се е изпекла заедно с гарнитурата)
Поднася се със зелена салата, туршия или салата от варени на пара картофи с лук

По този начин може да се приготви и пъстърва
Пъстърва на фурна

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории