Преяждането с хляб води до умора
Добави към моето меню
Преяждането с хляб води до умора
Ново научно проучване показва, че хлябът може да доведе до хронична умора, ако на всяко хранене консумираме хляб.
Заключението е на кардиолога Уилям Дейвис от САЩ. Според него хлябът води до постоянна липса на енергия и неспособност за концентрация. Същият отрицателен ефект имат и тестените сладкиши.
Причината за това са съвременните видове пшеница, които съдържат генномодифициран протеин. На него се дължи хроничната умора и увеличаването на теглото
Сортовете пшеница, които се отглеждат днес съдържат генно модифициран белтък, който е причина за хроничната умора, както и за наднормено тегело. Употребата на хлебни продукти в голямо количество води до дефицит на фибри, а те са необходими за нормалното функциониране на мозъка.
По думите на кардиолога, съвременната пшеница се различава много от тази, която се отглеждала преди половин век. В съвременната пшеница се съдържа глиадин – белтък, който действа подобно на опиатите, който активира някои рецептори в главния мозък и у човек се появява желание да консумира повече храна
Продукти от които се уморяваме
– алкохол
– сладкиши
– тестени продукти
– пуешко месо
– пържени храни