Последни Рецепти
Последни Статии

Храни от които се уморяваме

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Продукти от които се уморяваме
Продуктите, които включваме в нашето хранене, по принцип, са предназначени за зареждане с енергия, за възстановяване на силите и подобряване на енергетичното състояние за да можем да продължим да се трудим продуктивно.
Независимо от това американски специалисти съставиха списък на продукти, които карат човек да усеща умора и намаляват работоспособността му.
На първо място в този списък е храна, която виждаме често на щандовете в супермаркетите и слагаме в нашата количка. Най-уморителни са спиртните напитки за човешкия организъм. Сънливостта, която предизвикват е измамчева, в такова състояние човек не е способен да се отпусне и да отдъхне пълноценно.

алкохол
като начало трябва да бъдем внимателни с алкохола и концентратите

На второ място са различните сладкиши (бонбони, сладоледи, тестени сладкиши) организмът се уморява от повишаването на глюкозата в кръвта.
На трето място е пуешкото месо – съдържа особен вид белтъчини, които отпускат организма и понижават работоспособността.
Различните тестени продукти, включително различните видове паста и макарони, както и сладкиши, които напълват нашата кръв с глюкоза, те ни дават краткотраен прилив на енергия и съвсем скоро след това усещаме умора (рекламата на Сникерс е позната на всички, наистина шоколадовото блокче ни зарежда с енергия, когато го изядем, но ефекта е краткотраен)
Пържените храни също изискват много време и сили за храносмилането им, като те и дразнят храносмилателния тракт.

Преяждането с хляб води до умора
Ново научно проучване показва, че хлябът може да доведе до хронична умора, ако на всяко хранене консумираме хляб.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории