Скумрия на фурна с доматен сос
Добави към моето меню
Скумрията някак остава пренебрегната като риба, а е полезна, богата е на витамини от група В, достъпна е, може да се приготвят различни ястия, това е имен вариант на рецептата със скумрия
Скумрия на фурна с доматен сос
Продукти
4 риба скумрия
1 буркан домати, 800 г омния буркан
1 глава кромид лук
2-3 скилидки чесън
1 дафинов лист
Няколко зърна черен пипер
1 с.л. олио
Щипка захар
Няколко стръка магданоз или 2 с.л. сух
Рецепта за Скумрия на фурна с доматен сос
• Рибите сее измиват старателно и се режат на порционни парчета. Подреждат се в тава за печене
• Кромид лука се нарязва на ситно и задушава с лъжичка олио и чесъна. Добавя се консервата домати, дафинов лист, зърна черен пипер. Като заври соса с него се залива рибата и се слага да се пече
• На 20-тата минута рибата се обръща и се запича да готовност
• Поднася се поръсена с магданоз и парче лимон
Leticia Mihailova А аз ви предлагам следната рецепта: Скумрията, предпочитам филе, слагам в тавата, посолявам, поливам с олио, покривам я с 1 ред филийки от домати и втори ред- от лимони. Ако нямате пресни домати, може да се използват домати на кубчета. Всичко се залива с бира и се пече на 250 градуса, докато остане на мазнинка. Става страхотно!