Домашни бонбони
Добави към моето меню
Домашни бонбони със сушени плодове и ром
Тази рецепта е лесна, здравословна, подходяща за време на пост … има само една опасност да ги изядете преди да сте почерпили с тях
Продукти
200 г сушени сливи
200 г кафяви стафиди
200 г златни стафиди
200 г фурми
200 г орехи
2 вариант на сушените плодове
200 г сушени сливи
200 г сушени боровинки
200 г сушени кайсии
200 г стафиди
200 г орехи
Още
4 с.л. ром или уиски
За поръсване
Смлени орехи
Какао
Кокосови стърготини
Рецепта за Домашни бонбони
• Сушените плодове се заливат с гореща вода за 15 мин, след което се отцеждат и подсушават
• Слагат се в купа в която се добавя алкохола (ако ги приготвяте за деца заменете с гореща вода) и се смесват с орехите
• След което се смилат с блендер
• С ръце се оформят топчета големи колкото орех, в моя случай са по-малки
• Оформените топчета се овалват в какао, смлени орехови ядки, разтопен шоколад на водна баня или кокосови стърготини
• Подреждат се върху поднос и се поставят в хладилник
Домашни бонбони със сушени плодове