Последни Рецепти
Последни Статии

Хелоуин у дома

Добавено в Дом & Семесйтво, Любопитно

Добави към моето меню

Хелоуин
трябва или не трябва да празнуваме този празник, когато имаме наши празници, които съотвестват на Вси Светии. Отговорът според мен е в това, че днес живеем в един глобален свят в който няма граници, има информация и когато някъде има традиция за тиквен фенер, вскусни сладки и страшни маски защо да не го направим. Да украсим дома, да приготвим нещо с по-различна форма, за запалим свещи и да си разкажем истории за духове, магьосници и вещици.

tikva hause

Как да се подготвим за Хелоуин и да украсим своя дом?
Главен символ на Хелоуин е тиквата.
Можем да украсим нашия дом с малки тиквички-кратунки, да сложим тиква и да аранжираме с листа и шишарки.
Съшо така може да аранжирате с фигурки на духове, вещици и магьосници.
Не забравяйте за свещите. Могат да бъдат чаени свеши, може да изберете оранжеви свещи и да ги поставите в стъклени чаши. Може и да украсите свещите с помощта на маркери.

За тази вечер много важна е цветовата палитра. Идеално е съчетанието на черно, орнажево и бяло.

Ако сте готови за смели експерименти можете да поставите на масата черна покривка и оранжеви чинии … да сервирате в черни или червени чинии и задължително на масата трябва да има фенер от тиква и да горят свещи.

—-
#
Николай Иванов² това в България пък кой го празнува? Мисля, че не е наш празник и него ли ще си го откраднем.

#
Stela Ganeva И аз не мисля,че трябва да го празнуваме!!! Също и Св. Валентин….ама това е….чуждото е по-сладко:))) Имаме толкова много празници с чудесни традиции,които не празнуваме,а се хвърляме да правим тиквени фенери и валентинки….жалко…

#
Децата празнуват! И неусетно приемаме традициите за тиквата, сладкишите, маските, емоциите … Празнуваме и пишем и за бг празници. Днес светът е глобале

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории