Последни Рецепти
Последни Статии

Питки с яйца и сирене

Добавено в Българска кухня, Хляб, питки

Добави към моето меню

Питки с яйца и сирене
Рецепта за вкусна закуска в традицията на българската кухня – малки питки с плънка от яйце и сирене, посиспани със сусам и изпечени до златисто във фурната

2 яйца
1 ч.л.захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
около 1 кг брашно
1 пакетче мая
2 с.л. олио

за поръсване
1 с.л.олио
2 с.л. сусам за поръсване

за плънката
200 гр сирене
2 яйца

pitki sirene

* Маята се разтваря с хладкото мляко, 1 ч.л. захар и 5-6 с.л. брашно и се оставя да шупне;
* Замесва се меко еластично тесто, като се добавят и яйцата без единия жълтък;
* Тестото се оставя да втаса около 40мин, след което се разточва на тънка кора. Изрязават се кръгове с по-голяма чаша;
* Във всеки кръг се слага плънка от и се прегъва на две. краищата се притискат.Може да се използва и уред, има едни пластмасови формички, ще кача снимка;
* Подреждат се в тава, леко намазана с олио, като се оставя разстояние. Жълтъкът се разбива и се намазват, посипват се със сусам;
* Оставят се да втасат около 40 мин още и се пекат на средна фурна на 190 градуса до готовност;
* Когато изстинат се загъват с мека кърпа.

Вкусни са и след като се затплят в микровълнова фурна.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

3 Comments

  1. 1
    Aykan Kasabov // August 31st, 2011 at 3:21 pm

    shte opitamm da napravya