Домашен сладолед
Добави към моето меню
Домашен сладолед
сладолед, домашен се прави от качествени продукти. Наличието на домашното мляко и яйца бяха повод да се замисля за сладолед. В някои рецепти яйцата са сурови, но аз предпочитам термичната им обработка
700 мл прясно мляко
4 жълтъка
500 мл сметана
1 с.л. брашно
1 ч.ч. захар, непълна
* Жълтъците се разбиват със захарта и брашното, като се добавя малко мляко
* Млякото се слага в тенджера на котлон и се оставя да заври. Изсипват се сместа с жълтъците и се разбърква докато заври, около 10 мин на тих огън да поври
* Отстранява се от огъня и се оставя да изстине
* Слага се в каната на мискера и се разбива
* Сметаната също се разбива и се смесват двете
* В половината се добавя какао
* Слага се в кутия с капак и във фризера
* 20 мин преди поднсянето се слага в хладилник
Може да се поднесе с плодове или карамелизирани ядки
Последните рецепти са без снимки. Снимки има, но ще бъдат качвани по-късно