Последни Рецепти
Последни Статии

Хороскоп за седмицата 15 – 21 януари

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

Седмичен хороскоп 15 – 21 януари 2007

ОВЕН
Повишеното честолюбие и самоувереност пораждат както постижения, така и неуспехи. Важното е те да бъдат правилно разбрани и да бъдат взети навреме мерки. На този етап приоритетна област са стремежите и прилагането на усилия. В края на тази седмица конкуренцията се изостря: скоро ще възникнат скрити или явни конфликти със съперници по отношение на кариерата, с деловите партньори. Жените започват борба за лидерство с любимия мъж. За Овните е характерно винаги да изскачат напред, а сега – още повече. На едни това ще даде предимство и те ще постигнат желаното, други – ще постави в неловко положение. Всичко зависи от вас. Показателен ден в това отношение е сряда, когато не е възможно вашата инициативи да не се прояви. Ако денят е успешен, значи сте избрали правилна тактика. Ако не е така – направете си изводи.

ТЕЛЕЦ
На дневен ред е социалното ви положение, репутацията и кариерата. Разбира се, тези неща са взаимно свързани. През тази седмица обстоятелствата ще ви подскажат как стоят нещата в тази сфера на живота и какво трябва да се направи, за да подобрите положението си. Сега много неща зависят от стечението на обстоятелствата. Вие можете да реализирате успешно щастлив шанс и за известно време да станете “звезда”, можете да се потопите в интриги, измами и мистификации, можете просто да се отдръпнете, предпочитайки уединението или определен статус – например на баба или дядо. Същността на всички варианти е в това, че вашият социален статус се поддържа от нематериални, дори понякога не съвсем конкретни постижения, а от нещо неуловимо, което често пъти наричат съвест, вяра и нравственост. Ако имате всичко това, сте сигурни в себе си и заемате достойно място в обществото. Ако имате проблем с нещо, то ще се прояви, особено в събота. Надявам се през тази седмица да ви засвидетелстват уважение.

БЛИЗНАЦИ
През тази седмица ще имате множество благоприятни възможности и приятни жизнени ситуации. Най-благополучните ще тръгнат на път, при това с много интересен човек, който вероятно ще поеме основните разходи. Финансирането може да дойде и от социална организация. Добре се подреждат обстоятелствата за онези, които се обучават или имат намерение да повишават квалификацията си, те намират подкрепа и просто им върви. Периодът е много подходящ за сключване на брак или делово споразумение – партньорът ви ще стане за вас ключ към социално благополучие. Хората, работещи с публика или клиенти, стремително ще разширяват своята дейност. Юридическите дела процъфтяват. Бързайте да се възползвате от ситуацията – тя ще продължи до другия четвъртък. През тази седмица най-резултатни и удачни дни са петък и събота.

РАК
Както и през миналата седмица, актуалната тема в живота ви остава сътрудничеството. Налага се да се ориентирате според обстоятелствата и да поддържате своето реноме на надежден и отговорен партньор, независимо дали става дума за брачни или делови отношения. Голяма е ролята на общите финанси. Вие все повече се нуждаете от енергични хора и динамични отношения. Такива хора се появяват през тази седмица. Впрочем, съвсем не е задължително това да е нов човек: възможно е обичайните отношения поради някаква причина да се изострят и придобият признаци на конкуренция. Във вторник и сряда е много възможно да пламнат ярки противоречия. Колко интензивни ще бъдат те, ще зависи от вашата реакция. Затова и отговорността за по-нататъшното развитие на ситуацията не пада само върху отсрещната страна. В зависимост от това доколко грамотно ще се държите в петък и събота, зависи финасовото ви състояние през следващите седмици.

ЛЪВ
Ежедневните, доста предсказуеми ситуации и ангажименти към края на тази седмица стават по-творчески и свободни. От вас зависи в бъдеще да градите деловите и приятелските си отношения според своето виждане. Вгледайте се внимателно и преценете обстоятелствата, които ще се създадат в петък и събота – те носят в себе си възможности, които в следващите седмици можете да реализирате в своя полза. Това са преди всичко полезните хора. В събота вие задължително трябва да сте сред и пред публика, тогава денят ви ще бъде успешен и приятен. До края на януари и целият февруари ще имате много работа, желателно е да я организирате колкото е възможно по-рационално. Възможно е да се изострят хронични заболявания. Тогава силите ще ви трябват за борба с болестта, но това също е работа. Отнесете се към нея добросъвестно. В събота е важно трезво и отговорно да погледнете на взаимоотношенията си с близък човек и да не допуснете странични хора да ви вкарат в заблуждение.

ДЕВА
В дома ви се появяват обстоятелства, във връзка с които се изисква да подредите бита си рационално и по нов начин. Това не е толкова задължение, колкото радостно и творческо занимание, с което вие ще се заемете в края на тази и следващата седмица. Едновременно с това е възможно да се появи и възможност за повишаване на квалификацията ви, заминаване в командировка или възможност да разширите кръгозора си по някакъв начин. В понеделник посветете малко време за подобряването на своя професионален имидж и домашен комфорт. Силите ще ви стигнат и за едното, и за другото. Това ще бъде прекрасен старт на една успешна седмица. Във вторник и сряда не се поддавайте на стари душевни терзания, по-добре е да обновите нещо в дома си или се заемете с пране, това символично ще обнови и пречисти душата ви. В петък и събота отделете внимание на своето здраве и си купете нещо за ежедневно носене. Това ще ви бъде полезно за служебния имидж.

ВЕЗНИ
Вие преживявате творчески период, когато се изисква да поддържате тонуса си с някакво увлечение, хоби, да разнообразите бита си с малки радости и удоволствия. Вашата обичайна практичност почти се е изпарила, през тази седмица сте идеалист. Това обагря света в нежни и радостни цветове, но може да ви попречи в работата си да прецените трезво обстановката. Романтичните желания и творческите идеи сега се осъществяват по-лесно, отколкото чисто практическите неща. Идеализмът едва ли ще се превъплъти в реален резултат.
В петък и събота се вслушайте в свой по-голям приятел, той е в състояние в известна степен да ви отрезви. Колкото повече наближава краят на седмицата, толкова по уязвими и нереални стават вашите финансови инициативи. Вие можете твърде много да загубите, освен ако не надделее скъперничеството. Което в случая е за предпочитане.

СКОРПИОН
Центърът на тежестта на вашите интереси както досега е в областта на благосъстоянието, постигането на финансова независимост на ниво по-високо от предишното. Заради това вие доста се се потрудили през декември и януари. През тази седмица вашата енергия постепенно се насочва в тясно интелектуална, организационна или комуникационна област: може би идва моментът за една делова командировка. Някои от вас ще се погрижат за колата си, решавайки въпроси, свързани с нейното обслужване или закупуване. За да изразходвате своите сили през следващите седмици ефективно, важно е да се придържате към установения ред и да организирате рационално своите делови ежедневни контакти. Казано по друг начин, да изпълнявате диспечерските функции в собствения си живот и за своето най-близко обкръжение. Във вторник и сряда не бъдете прекалено взискателни към близките си. В петък и събота намерете време за приятелско общуване със семейството си, близките ви ще ви бъдат благодарни.

СТРЕЛЕЦ
Вашият социален авторитет се повишава, разширяват се възможностите ви и свободно се проявяват способностите ви. Само излишно самомнение и високомерие могат да съсипят ситуацията. За младежта важна социална задача е необходимостта да получат определена независимост от семейството, да се освободят от остарели семейни дългове и морални задължения. Може би и за някои от зрелите хора също е дошло времето частично да свалят от гърба си задълженията по отношение на пораснали деца или членове на семейството, за да се възползват от възможността за самореализация. Такава възможност за личностно израстване ще ви бъде предоставена тази година, а после ще се появи отново след 12 години. Близките ви трябва да ви разберат и подкрепят, особено ако поговорите с тях от душа в четвъртък. В сряда не бъдете прекалено принципни и непреклонни.

КОЗИРОГ

Дайте оценка на своето физическо състояние и настроение в сряда. В този ден здравето ви ще стане доста важен показател за душевното ви и социално благополучие, а ако не се чувствате здрави, това трябва да стане повод да вземете съответните мерки. Работата е в това, че настъпва период, когато всички ваши скрити неразположения изплуват на повърхността във вид на болести. Този период ще продъли до края на февруари: организмът ви напомня за това, че нещо в него не е наред. Ако сте здрави и работоспособни, още в средата на седмицата ще усетите прилив на сили и желание да реализирате в живота своите планове и намерения от последните месеци. Ще откриете в себе си качества на ръководиетл и няма да отстъпите кормилото никому. Знайте, че това е твърде важен период: до края на февруари вие определяте областта в която ще насочвате своите сили примерно две години и ще демонстрирате своя делови потенциал.

ВОДОЛЕЙ
Тази седмица е последната, когато обстоятелствата ви диктуват как да живеете. Своите сериозни намерения и бъдещи решения е по-добре да държите в относителна тайна. В събота ще имате възможност да се покажете в изгодна светлина по време на фирмено мероприятие или да завържете полезни познанства в кръг от важни особи. В скоро време влиятелен човек може да ви отвори нови възможности, включително и финансови. Ако за вас са по-важни моралните ценности, има вероятност да се сприятелите с много интересен човек, който съществено ще активизира вашите приоритети. Ако през миналата година вие сте поработили добре за своята репутация, сега ще започнете да получавате реални дивиденти не само в материално изражение, но и във вид на обществено признание и различни поощрения. Най-успешният ви ден тази седмица е събота.

РИБИ
Ако понеделник ви се стори хубав и хармоничен ден, значи вие твърдо стоите на краката си и имате реални шансове да подобрите своето социално положение и репутация. В този ден проявявате “креативност” и повишавате своите шансове в кариерата или пък демонстрирате нервност, липса на такт и излагате на риск своята репутация, което разбира се впоследствие ще повлияе върху формалното ви положение в обществото. Бъдете внимателни към себе си и обстоятелствата, не си го изкарвайте върху другите, по-добре усъвършенствайте своя собствен характер. Обстоятелствата в понеделник могат да ви се сторят дребни и обикновени, но при един по-внимателен поглед – са много информативни. Възползвайте се от това подсказване, ако искате да победите. Във вторник и сряда на всяка цена трябва да проявите качества на пробивен и волеви професионалист. Четвъртък ще е най-спокойният ви ден, когато лесно се установяват делови и лични отношения и се намира подкрепа.

През тази седмица три планети – Слънцето, Меркурий и Марс преминават в друг зодиакален знак, променяйки качествено енергийния фон. Нестабилност ще се усеща във всичко и тя ще се отрази най-вече върху времето и нашето самочувствие. През първите дни на седмицата Марс заедно с Плутон все още създават груб криминален и политически фон. Във вторник и сряда става рязка смяна на енергиите: Меркурий преминава в знака на Водолея, създавайки временни неудобства по пътищата и в комуникационните системи, а след него Марс преминава в Козирог: изострят се болките в ставите и главоболието, ще се наложи занапред икономично и целенасочено да изразходваме силите си. В петък новолунието в Козирот програмира стабилен и планомерен лунен месец. Накрая, в събота Слънцето напуска знака на Козирога и преминава в зодиакалния знак на Водолея, отблязвайки началото на периода на ветровете и студовете, последната трета на зимата.
Планетите гиганти – Юпитер и Уран, се намират в конфликтно положение, провокирайки социална нестабилност. На ниво народни маси тя се проявява още в понеделник – възможни са протести и справедливи искания.
Във вторник вълненията е възможно да прекрачат границата на допустимото от закона, ще трябва да се вземат мерки. През втората половина на седмицата космическото влияние вече не е така концентрирано, за известно време отслабва. Процесите, активни до този момент, се изчерпват. Но това няма да е задълго.
В битов план е по-добре да се живее в обичайния ритъм, да се изпълняват рутинните задължения. През тази седмица не се препоръчва да се предприемат нови инициативи – обстоятелствата се променят. Следва да се изчака следващия понеделник, да се огледаме, да се получи нова информация. При това в периода на новолунието при повечето хора инициативността е понижена. И само ярките, харизматични личности и лидери могат в такава обстановка да използват нечия инертност, за да пробият със своите идеи.
На всички пожелавам благополучна седмица и добро здраве!
Н. Чиркова

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории