Последни Рецепти
Последни Статии

Пиле по селски в глинен гювеч

Добавено в Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пиле по селски в глинен гювеч
рецептата е класическа, зеленчуци с пиле печени в гювеч

1 пиле
500 г картофи
200 г гъби
2 – 3 глави лук
1 -2 скилидки чесън
2 моркова
1 лимон
2 стръка целина
1 – 2 листа дафинов лист
2 – 3 с.л. олио
1 в. ч. бяло вино
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус

Пилето се нарязва на порционни парчета и се овкусява. Олиото се загрява в дълбок тиган и парчетата пилешко се запържват до златисто, след което се прехвърлят в глинен гювеч.

Лукът се нарязва наедро и се задушава в мазнината, в която е пържено пилето.

Добавят се нарязаните на едро моркови (на колелца), след това се сипват гъбите, също нарязани на едри парчета, и се задушават. Добавят се картофите, нарязани на колелца.

В доматеното пюре се сипва брашното, разбърква се и се разрежда с малко вода и се сипва в гювеча.

Ястието се пече в гювеча във фурна (или в камина) около час и половина.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    genov80 // December 28th, 2010 at 4:28 pm

    Най не обичам недовършени рецепти! Има още няколко съставки които не са упоменати в рецептата /например лимона/.
    Иначе хубава рецепта!