Пюре от спанак с яйце
Добави към моето меню
Пюре от спанак с яйце
рецепта за характерно ястие от немската кухня, което се харесва у дома
След разходката до пазара за плодове и зеленчуци се прибрах с 2 кг спанак, за да се приема спанака на трапезата трябва да се поднесе правилно (Попай моряка помага тук:)) но и ястието трябва да изглежда апетитно и да привлича детето
за 4 порции
кг пресен или 0,500 кг замразен спанак
1 връзка пресен лук
5 яйца
2с.л. масло
200 мл прясно мляко
1 глава кромид лук
0,500 г варени картофи
4 филийки хляб тост
черен пипер на вкус
щипка настъргано индийско орехче
1 -2 скилидки чесън (по желание)
Почистваме, измиваме и нарязваме спанака. Задушааме спанака с пресния лук докато омекне.
Пасираме и добавяме подправките.
Връщаме обратно в тигана и добавяме прясното мляко и маслото, като постоянно разбъркваме, докато се получи гъста хомогенна смес.
Предварително сварените картофи нарязваме на кубчета и се запържваме до златисто в тиган с масло и с дребно нарязания стар лук.
Филийките се панират с яйце.
Пюрето се изсипва в затоплена чиния, отгоре се поставя изпърженото яйце и се гарнира с филийките и картофите.