Последни Рецепти
Последни Статии

хороскоп 23 – 29 октомври

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

Седмичен хороскоп 23 – 29 oктомври 2006

ОВЕН
Настъпва период, когато всичко, което сте направили от началото на годината, се подлага на оценка и преоценка от страна на висшите сили, а и на вас самите. Настъпила е своеобразна криза, когато първият импулс, който сте получили на рождения си ден, е изчерпан, силите ви привършват и е дошло време да работите за “втори дъх”. Той ще дойде както идва всяка година по това време, стимул обаче трябва да стане вашето творческо безпокойство и повишените ви изисквания към себе си. Дали събитията в близко време ще се подреждат позитивно или не твърде удовлетворително зависи от вас, от вашите отношения с хората и от всичко, което е било направено за последните седем месеца. Дошъл е моментът всеки да получи според заслугите си, да пожъне това, което е посял. През този нелек период за годината вие се нуждаете от подкрепата на онези, които са до вас, които са в по-добра форма и са готови да споделят с вас материални и емоционални ресурси. Затова пък вие можете в следващите две седмици да изградите много вълнуващи романтични и сексуални отношения.

ТЕЛЕЦ
Светът на взаимоотношенията открива пред вас своите плюсове и минуси. А чрез най-различни отношения вие откривате себе си в друг човек. Най-значим фактор от действителността за вас може да стане близък човек или неприятел. Обърнете внимание, че става дума за равноправни отношения, основани на взаимни интереси. В позитивен вариант вие получавате възможност да разширите своите делови и лични контакти, да подобрите отношенията си с отделни важни за вас хора. Проверява се и се шлифова вашата способност да реагирате адекватно на хора и ситуации, да се пускате по течението на живота. Не е необходимо да упорствате, да воювате, да влизате в конфликти. Това е признак, че средата, в която съществувате, е некомфортна за вас, може би дори е вредна за вас. В същото време, ако възникне пряк конфликт в следващите две седмици, той може да изиграе полезна роля: да изваде наяве недоброжелател или вашето собствено неумение да изграждате отношения. Хората, склонни към обществена и публична дейност, влизат в най-продуктивния си период – и те самите, и техният труд се “разграбват моментално”. Ефективни дни са вторник и четвъртък, благоприятен ден е петък.

БЛИЗНАЦИ
Вие влизате в период, изпълнен с доста грижи. Това може да е грижа за близки хора, по-напрегната всекидневна работа, неразположение, което за да бъде превъзмогнато, също се иска доста труд. И този период идва след един достатъчно благоприятен период, който може да се нарече дори почивка. Какво пък, след отпуск винаги следва работа, а всяко любовно увлечение или приключва, или става навик, превръща се в нещо делнично. При това частично се изгубва чувството за собствена уникалност, вие в по-голяма степен ставате “функционер” живеете заради другите или заради работата. Доста скучно състояние, но и то си има своите плюсове – тренира чувството за отговорност – лична и социална. Вашето “искам” става по-малко и се превръща в “трябва”. И тези, които отговарят на това изискване на времето, получават възможност да се придвижат малко по-нагоре по йерархическата социална стълба, да стабилизарт своя статус на специалист и професионалист. В следващите 2-3 седмици евентуални неудачи в този план би трябвало да ви намекнат, че изборът на професия, занятие е бил неправилен. Появилите се неразположения ще подскажат, че е време за един оздравителен курс, за попълване на резерва от физически сили.

РАК
В следващите дни вие ще почувствате прилив на сили и повишено настроение. Някои ще изпитат желание за приключения, стремеж да се изявят, да изпробват сили и способности в различни сфери на битието. Това ще се отрази и на начина на обличане – ще ви се прииска да облечете нещо новичко. Ще забележите, че по-често сте започнали да посещавате културни учреждения. И разбира се, особено ще ви се прииска ако не любов, то поне флирт. Ще имате всичко. При това настъпва максимално благоприятен период за обучение, участие в конкурси, самообразование. С една дума, творческото ви начало оживява, търси изход. Позволете си колкото можете повече удоволствия. Предприемачите се увличат, стават по-амбициозни и готови да рискуват – повече заради удоволствието, отколкото заради изгода. Всичко може да се получи. В понеделник и вторник се излива такава вълна от чувства, че рискувате да ви остави без дъх. Нека това да не бъде ревност.

ЛЪВ
В следващите 4 седмици за вас основни стават житейските въпроси: какво ви свързва със семейството, върху какво се гради вашият социален статус и кариера, в стабилността на какво сте сигурни, какво следва да укрепите. А може би дори да заложите нова основа? Дошло е време нещо в живота си да приключите, нещо да започнете. Между другото, настъпва период, повече или по-малко благоприятен за начало на всякакво голямо начинание, период перспективен за ваша инициатива. Най-успешните ви дни са понеделник и вторник. Четвъртък е добър за онези, които притежават потенциал на ръководител от голям мащаб. Колкото и много ангажименти и грижи да имате в собствения си дом, в тесния семеен кръг, съветвам ви да не забравяте за своята социална роля – гответе надеждна стартова площадка, защото в края на годината би трябвало да ви осветят прожекторите на щастието и успеха. А всяко излизане на сцената изисква старателна предварителна подготовка.

ДЕВА
През тази седмица вашият покровител Меркурий се спира и започва възвратно движение. Не си струва да тичате напред: поспрете се, поразмишлявайте дали да не се върнете към някои стари или отложени дейности? Винаги ще се намери какво да се довърши и подобри. За вас това могат да бъдат взаимоотношения с влиятелен познат или роднина – дръжте се по-близо до него. През тази седмица е възможно да ви досаждат различни спънки или ефектът на бумеранга, проявяващ се чрез срещи, документи, пътувания. Ако е така, бъдете търпеливи, това е знак, че нещо е било лошо планирано, недовършено, нуждае се от преразглеждане. Всичко това ви е от полза, дори ако ви е трудно да го повярвате в хаоса от повишено натоварване. Най-позитивното за вас сега е обучение, пътешествие “в миналото”, задълбочаване във философията на ежедневието. Най-голямата неприятност в следващите дни може да е небрежност, разхвърляност и разпиляване на собствените сили. Нека препятствията не ви вкарват в песимизъм, а повишат настойчивостта ви. И всичко ще се подреди прекрасно.

ВЕЗНИ
В скоро време всички потенциални възможности на вашето социално положение ще се разкрият изцяло. Най-важен фактор за доброто ви морално и физическо състояние ще стане това, доколко се удовлетворяват вашите лични потребности. Ще се изясни и въпросът в какво именно се състоят вашите насъщни потребности. На нас винаги нещо не ни достига и през тази седмица вие ще разберете какво точно е то: пари, любов, власт? Най-много от всичко сте загрижени за подобряването на имотното ви състояние като фактор за повишаване на социалния престиж. Вие започвате по-пристрастно да контролирате своите ресурси – приходи и разходи. Появяват и фактори, които дават възможност по своя воля да промените своето положение в обществото, в професията. Вие със сигурност ще се възползвате от тях. При необходимост ще се появят и помощници, безвъзмездна конкретна помощ, социална подкрепа. Особено показателни в това отношение са събитията в понеделник и вторник.

СКОРПИОН
Цялата тази година е необичайно важна за вас, тъй като разкрива същността на вашата личност, нейния потенциал и онова впечатление, което правите на себе си и околните. И сега в тази най-важна за вас година, настъпва моментът на кулминацията: своеобразнао самопредставяне. В понеделник и вторник ще ви забелязват и отбелязват особено често – един влюбено, одобрително, друг – придирчиво, ревниво. По реакциите на вашите постъпки вие лесно ще отличите доброжелателите от неприятелите, покровителите от хората, зависещи от вас. А по своето настроение и състояние вие лесно ще разберете какво повишава, а какво понижава вашата самооценка. Самооценката и нейното повишение – ето същността на случващото се. Увереност в себе си ви е необхоидма за всяка инициатива. А в скоро време ще ви бъде необходимо да появите предприемчивост в онази област, която представлява за вас особен, дълготраен интерес. Дълготраен – става дума за 10-12 години. Осъзнайте важността на момента и действайте!

СТРЕЛЕЦ
Сега вие чувствате и пазите особено трепетно личния си живот и своята вътрешна реалност. Ако се казва”богат вътрешен живот”, това се отнася до вас. Сега вие колкото можете по-често трябва да си позволявате да навлизате вътре в себе си, за да извлечете от душата си най-ценното, да разберете своите потребности и ресурси на духа. За тази цел дайте оценка на събитията и своето самочувствие в понеделник и вторник. Ако изпитвате желание за уединение, останете сами със себе си.. Ако се открият недоброжелатели или тайни обожатели, имайте ги предвид – това са мощни хора, скриващи своите намерения. В сряда вие лесно можете да избухнете – изхвърляйки натрупаното в душата, може да си го изкарата на най-близките. Свалете напрежението по щадящ за всички начин. Предстои ви и четвъртък, един също достатъчно напрегнат ден. Но и резултатен също. Краят на седмицата ще бъде достатъчно спокоен, организиран и продуктивен.

КОЗИРОГ
Настъпва кулминационният период на годината. За вас това би трябвало да бъде кулминация на сбъднатите планове и надежди, постановка на нова перспективна цел. С една дума, периодът е най-благоприятен за текущата година. Ако са ви нужни приятели, сега те са до вас. Ако ви е необходима любов, вие я получавате, вярно е, че с достатъчно сарказъм и ревност, обида и претенции, властолюбие и зависимост. Но това е съдбата ви. Ако в понеделник и вторник в личните и дружески взаимоотношения не всичко бъде толкова подправено, ще се радвам искрено. А ако и в неделя денят протече без краткотраен конфликт, значи вие общувате перфектно и абсолютно правилно сте построили своите отношения. Най-благоприятният ден за вас е петък. Всичко ще се нареди. Физическото ви състояние, настроението в петък и събота ще станат показатели за вашето здраве.

ВОДОЛЕЙ
През цялата година вие имахте потенциални възможности да повдигнете тавана на своята кариера. Сега ситуацията е стигнала до кулминацията. Сега – това не означава само тази седмица, но и целият период до края на ноември. Ситуацията става динамична, стремително се засилва конкуренцията и расте вашето честолюбие. Ако не сте удовлетворени от съществуващото положение на нещата, хващайте бика за рогата, проявявайте натиск и инициатива, използвайте всички свои лидерски качества. Важно е да установите особено тесни, задушевни и дружески отношения с ръководството. Най-ефективният ден за реализация на вашите стремежи е петък. Трябва да се каже, че далеч не на всички Водолеи е нужна кариера като такава: за мнозина, особено сред жените, сега е по-просто да повишат социалното си положение и разширят материалните си възможности чрез брак. Следователно, време е за съсредоточаване върху правилното построяване на взаимоотношенията.

РИБИ
Стабилният поглед върху света обикновено ви дава достатъчно спокойна увереност. Сега тя се разпада пред очите. Това е малко болно и страшничко, но затова пък разширява съзнанието, отваря нови жизнени хоризонти и възможности. Това става по различни начини: някои повишават образованието си, на други пътешествието в чужбина и запознаването с нова подредба на живота са разместили обичайната гледна точка. Налице е желание за обновяване на собствения живот. Това са естествени процеси, които с една или друга сила вие ще преживявате още няколко години, докато вашият начин на живот не стане друг, не такъв, какъвто е сега. Повярвайте, че това е закономерен и необходим процес, гледайте на всичко, което се случва, през тази призма. Традициите сега не са за вас. Вие откривате в себе си в един нов свят, в нови условия. И това е положителното. Сега може да не ви върви. Дреболиите, които ви разстройват, не са съществени. Вярвайте в звездата си.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории