Последни Рецепти
Последни Статии

Ориз по градинарски

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Ориз по градинарски

Продукти
1 глава кромид лук
2-3 с. л. олио
200 г ориз
2 тиквички
2 моркова
200 г царевица. замразена
200 г грах, замразен
2 домата
4-5 стръка магданоз
4-5 стръка копър
сол на вкус

Приготвяне
* Кромид лукът се нарязва на ситно и се задушава за кратко в предварително загрято олио. Добавя се оризът, като периодично се бърка.
* Тиквичките се нарязват на малки кубчета и се прибавят към ориза. Тенджерата се захлупва и зеленчуците се задушават 5-6 минути.
* Морковите се нарязват на тънки кръгчета, прибавят се заедно с царевицата и граха към задушените зеленчуци и се овкусява със сол.
* Добавят се и нарязаните на ситно домати и ястието се задушава около 5 мин
* Долива се около 600 мл вода, разбърква се и ястието се изсипва в тава. Пече се на средна фурна на 180 градуса.
* Ястието се поднася поръсено с нарязан на ситно магданоз и копър.

Идея – доматите може да се нарежат на тънки кръгчета и да се подредят върху ориза когато ястието се прехвърля в тавата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории