Горещ шоколад
Добави към моето меню
Горещ шоколад
рецепта за изискана и любима от всички напитка, толкова лесна и с много внимание и любов поднесена в някое декемврийско утро
Шоколадово утро
400 мл прясно мляко
50 гр шоколад
2 ч.л. захар, на вкус
щипка ванилия
или щипка канела
2 с.л. сметана
* В горещото мляко се разтапя шоколада
* Налейте шоколадовото мляко в две големи чаши и прибавете по желание захар, канела или ванилия;
* Разбъркайте и добавете лъжица сметана или спрей. И поднесете
Идеално се съчетава с овесени бисквити или мъфини
Горещ шоколад може да се поднесе и по следния начин, да го наречем “по френски” защото така го поднасят в едно бистро много близо до Нотр Дам, онова с дървената фигура на Квзимодо – в чашата се сервира само разтопения шоколад, в каничка – горещото мляко, и допълнително щипка канела, захар и стърготини шоколад.