Последни Рецепти
Последни Статии

Как да отслабнем лесно

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Как да отслабнем лесно
Това не е вълшебство, не и фантазия.
Диетозлите потвърждават, че има фактори, които помагат да достигнем до желаната стройна фигура. И всеки от тях трябва да се изпълнява правилно, за да отслабнем.

Това, че пиенето на вода, честия прием на храна и активното физическо натоварване могат да ни избавят от килограмите в повече е известна истина. Но незнанието какво точно да се яде, пие и как да го направим често вместо до отслабване води до качване на килограми в повече.
Затова са и тези основни съвета, които помагат за избягването на най-разпространените грешки.

Пийте вода
Всички повтарят пийте повече течности! Но тук не става дума за любимите ни напитки – натурален сок, кола, а за чиста изворна, минерална, филтрирана вода. 8-10 чаши вода на ден спомага за ускоряване на обмена на веществата и по-бързото усвояване на мазнините. Изпиването на една чаша вода може да спомогне за изгарянето на 62 калории (за сравнение 10 мин на кростренажор изгарят 100 калории)

Хранете се 5 пъти на ден
Задължително закусвайте и не заменяйте закуската с едно кафе. През деня се хранете през еднакви интервали от време, по възможност всеки ден в едни и същи часове и се хранете бавно.

Малки порции
Хранете се с малки порции. Купете си малки чинии, това ще ви помогне да контролирате по-лесно количеството на храната, при по-малката чиния се получава по-добре аранжирана с по-малко продукти. Ако не можете да изядете всичко от порцията, по-добре го оставете за следващо хранене или включете останалото в рецепта за омлет, гювече, пица …

Бъдете активни
Предстваете си, че цял ден стоите цял ден на дивана и пиете само вода на малки глътки. Какъв ще бъде ефекта? Колко ще се приближите към желаната стройна фигура?
За да отслабнете трябва да се движите активно и да мислите активно. Не отлагагайта а влезте в избраната от вас зала за тренировки, фиртенс или басейн. Физическите упражнения ускоряват метаболизма и способстват изгарянето на мазнините. Само, ако се движите активно вашето тяло ще започне да се променя, ще изчезнат мазнините, кожата ще се стегне и ще се чуствате комфортно във вашето тяло.

Четете между редовете
Когато избирате хранителните продукти четете внимателно етикетите. С големи опаковки на продукта може да бъде написано всичко, което може да продаде продукта – 0 калории, диетичен продукт, здравословна храна …. затова четете внимателно етикетите и се доверявайте на вашия опит и интуиция.

Водете си дневник
В тетрадка, малък тефтер, в excel file, в личния ви блог записвайте всичко, което сте изяли през деня. Това ще ви помогне да проследите и оцените вашите кулинарни пристрастия, ще видите плюсовете и минусите във вашия начин на хранене и ще ви помогне да промените своя рацион.
Най-важното е да записвате редовно и всичко в този дневник, за да може да во помогне в постигането на вашите цели.

Не се лишавайте
от любимите ви продукти, ако те не са толкова диетични. Ако много обичате шоколад не е необходимо да изядете целия шоколад, същото удоволствие ще изпитате и с половината шоколад, ако го ядете бавно.
На други продукти намерите по-диетичен заместник, пр купувайте обезмаслено кисело мляко, а не 3,6%.
Важното е във вашето меню да са включени продуктите, които вие харесвате.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории