Последни Рецепти
Последни Статии

Какво е хранително банкиране

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: „Подай ръка на храната. Бизнесът среща хранителното банкиране“
Къде: София, „Генератор“
Кога: 10 октомври 2018 г.

Какво е хранително банкиране и какви възможности разкрива то за бизнеса?
Това ще стане ясно на среща, организирана от Българската хранителна банка и Cargill България на 10 октомври в „Генератор“. Темата е „Подай ръка на храната. Бизнесът среща хранителното банкиране“.

food_bank_event_key

„По пътя на храната от производителя до потребителя по най-различни причини се появяват излишъци. Най-често тази годна храна, която е в повече, се изхвърля. Българска хранителна банка (БХБ) работи всеки ден, за да осигурява възможности излишната, но годна храна да бъде споделяна. Взаимодействието на бизнеса с хранителното банкиране пък е проверен в практиката процес, който бизнесът интегрира в оперативната си работа“, казват организаторите.

Форумът в София ще събере международни и български експерти, които ще представят едни от най-добрите практики и постижения в хранителното банкиране в световен мащаб.

По време на форума Антъни Китчън, директор „Мрежови програми“ към Глобалната мрежа за хранително банкиране, ще проследи еволюцията на хранителното банкиране от благотворителност към партньорство. Възможностите на хранителното банкиране у нас пък ще бъдат представени от Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българската хранителна банка (БХБ).

Жолт Коца, управляващ директор „Доставки на зърно и маслодайни семена за Европа, Близкия Изток и Африка“, ще сподели световния опит на Cargill чрез регионални и международни примери за общностна подкрепа.

Цветелина Георгиева, мениджър комуникации, връзки с обществеността и регулации на Данон България, ще внесе повече светлина върху работата на компанията с БХБ.

Едно много познато на българската аудитория лице също ще бъде сред спийкърите на срещата – шеф Таньо Шишков, който ще говори за ефективното управление на излишъците от храна в домакинството.

Срещата ще бъде насочена за широк кръг компании, както от хранителната индустрия, така и от други сектори на икономиката, обвързани пряко или косвено с ползите от хранителното банкиране.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории