Последни Рецепти
Последни Статии

Мъжете се женят за тази, която умее да обича

Добавено в Дом & Семесйтво

Добави към моето меню

Мъжете се женят за тази, която умее да обича
Мъжете търсят красотата у жената, но се женят за тази, която умее да обича.

На жените им е присъщо да се съмняват в тяхната сексапилност, много от тях смятат своите женски достойнства за не дотам привлекателни. Обаче мъжете гледат първо само външността, ако става дума за жена за една нощ.
Както твърдят психолозите от Университета на Мичигън, изследвали подробно взаимоотношенията между двата пола, ако мъжете се стремят към по-продължителни взаимоотношения, те ценят други качества. Много жени се чувстват непълноценни в сравнение с красавиците от “Плейбой”. Но мъжете признават, че тези сексбомби в предизвикателни пози са само фантазия, а не реалният живот.

“Едно от качествата на привлекателното лице е липсата на крайности. Малкият нос е сексапилен, защото събужда в мъжа желанието да защитава”, твърдят учените. “Гърдите също са белег за сексапилност. Повечето жени носят сутиени размер В, но за мъжете е най-привлекателен размер С. Няма място за огорчение – повярвайте, мъжете всъщност обичат гърдите независимо от размера.”

Мъжете търсят и избират за свои спътници в живота своята противоположност.
Тихите търсят напористи, самоуверените – плахи. Те предпочитат да се запознават с красиви жени, но се женят преди всичко за по-незабележими. “Сред старите моми има много красавици. Когато се стигне до сватба, мъжът предпочита това момиче, което според него е способно на нежност, привързаност и може да обича истински”.

Мъжът е привлечен от личността на неговата избранница. Той, според собственото си подсъзнание, трябва да се гордее с нея като с ценен трофей. В последните си изследвания психолозите отбелязват, че мъжете често се женят за жени, които приличат на техните майки. Тази прилика може да се наблюдава и в нещо дребно, например еднаквия тембър на гласа. Той подсъзнателно привлича мъжа, даже ако момичето не се отличава с някакви особени достойнства.

Според получените при проучванията резултати, семейният живот на така наречените непривлекателни жени като цяло много прилича на живота на жените с привлекателна външност.

Mъжете се страхуват от красавици
Още от 50-те години насам, от Мерилин Монро, Бриджит Бардо, Р.Шнайдер (а преди това Грета Гарбо, Джуди Гарланд) и много други, големите красавици, обожавани от цели поколения мъже, са в повечето случаи нещастни в любовта и браковете си,самотни и недоволни

На пръв поглед им е лесно на хубавиците: те имат поначало предимство при кандидатстване за нещо (работа, конкурс), само че след това с двойно по-големи усилия трябва да доказват качествата и квалификацията си. Учените дори са установили, че хубавките служителки получават с около 10 % по-добро заплащане от не тъй привлекателните си колежки.
Но изследванията на психолозите категорично сочат, че когато става дума за партньорство и любовно (семейно) щастие, красавиците са наистина ощетени.

Институтът за проучване на общественото мнение в Мюнхен, Германия, е положил на точен анализ мъките и неволите на красивите жени. Изследването довело до потискащи резултати: хубавата жена може да се радва, ако изобщо си намери някого. 68 % от всички натрапчиво привлекателни, фрапантни жени имат големи трудности да изградят и поддържат една сериозна и дълготрайна връзка с мъжете. 85% от анкетираните мъже имат задръжки и комплекси в контактите с красиви жени и не смеят дори да ги заговарят, чувстват се грозни и неуверени в себе си пред такива хубавици.
И най-лошото:40 % от мъжете смятат, че при близък контакт красавиците са значително по-скучни от другите, по-обикновените жени.
Също 40 % от мъжете твърдят, че красавиците нямат истинско еротично излъчване те са вдървени, суетни, изкуствени и повърхностни.

Хубостта наистина насърчава мъжката фантазия, но страстното желание е извънредно кратко. По-обикновените и на пръв поглед по-невзрачни жени навсякъде биват смятани за по-добри любовници, защото не разчитат на външността, а на любовното изкуство. Или както казва немският психолог Х. Ертъл: „Красивите жени само в единични редки случаи владеят изкуството да съблазняват.”

Той обаче констатирал, че хубавиците са по-амбициозни (61 % от анкетираните мъже мислят така), а Рита Фриймън, американска психоложка, обяснява това със стремежа им да компенсират външността си и да докажат, че имат истинска стойност.
Какви са границите на красотата, желани и поносими за мъжете (идеалността винаги ги плаши!)? Ето резултати от проучванията на споменатите психолози.

Жените мислят, че мъжете харесват
1. Тегло: 53кг
2. Ръст: 1,79м
3. Голям бюст
4. Слаба, мускулеста фигура
5. Малко, стегнато дупе
6. Кожа без бръчки
7. Сини очи
8. Дълги руси коси
9. Чувствени, червени устни
10. Дълги лакирани нокти
11. Минипола, обувки с токове
12. Поддържана, накъдрена грива
13. Тесен ханш, не изразен

Мъжете в действителност харесват

1. Тегло 57 кг
2. Ръст 1,62 м
3. Среден бюст
4. Закръглена, пропорционална фигура
5. Закръглен, стегнат задник
6. Естествена кожа, без грим
7. Цвят на очите: без значение
8. Цвят на косите: без значение, средно дълга до дълга коса
9. Само не червено червило!
10. Къси, поддържани нокти
11. Само не джинси и в никакъв случай обувки с платформа! Бяло бельо с дантели
12. Фризура без лакове и спрейове
13. Ханш!!!

А сега се замислете на кого предпочитате да се харесвате – на себе си и на жените или на мъжа (мъжете) до себе си?
И тогава не насилвайте тялото си, като му поставяте химерни задачи, които не са му възможни по рождение.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории