Последни Рецепти
Последни Статии

Японски слънчев кекс-руло

Добавено в Десерти, Наши гости, Японска кухня

Добави към моето меню

Тази рецепта може да се превърне в хит, защото се приготвя от достъпни продукти, които имате в шкафа, а разликата идва от оформлението. Да, идеята е от Япония, ако направите търсене в Google по ключова дума – hurricane swiss roll – ще ви излязат резултати на японски, добре е, че има видео. Снимките, представянето и приготвянето на тази рецепта за кекс е на Hatice Aliosman

Японски слънчев кекс-руло 1

Японски слънчев кекс-руло
Продукти:

8 яйца
110 мл олио
170 м топло мляко
18 г нишесте
100 г брашно
За жълт слой:
40г брашно
за кафяв слой:
10 мл олио
25 г какао
За белтъците:
130 г захар
1 щипка сол

Японски слънчев кекс-руло 2

Начин на приготвяне:
• На 8 яйца се разделят белтъцити и жълтъци.
• Жълтъците се разбиват с тел , като за омлет, прибавя се 110 мл олио. Разбива се, прибавя се 170 мл топло прясно мляко, след това се прибавят 100 г брашно и 18 г нишесте. Бърка се хубаво.
• Сместа се разделя в две купи по равно. В едната купа се прибавя още 40 г брашно, бърка се хубаво,покрива се със стреч фолио и се оставя на страна.
• Към другата част се прибавя 10 мл олио и 25 г какао и се бърка хубаво.Пак така се покрива и се оставя настрана.
• Разбиват се 8 те белтъка със 130 г захар и щипка сол, докато се получи като разбита сметана. Не е нужно да се получи чак на сняг.Разбитите белтъци се разпределят наравно в двете купи и се бърка с дървена лъжица или силиконова шпатула внимателно.
• Трябва ни тава 30/40 с падащи стени.Дъното се постила с кухненска хартия,а стените се намазват с масло.
• Първо се изсипва светлата смес, изравнява се хубаво, след това отгоре внимателно се разпределя кафявата смес.С една клечка за суши или шиш се правят черти, за да се образуват шарки
• Пече се на 160 градуса в предварително загрята фурна за около 10 до15 минути. На 10-тата минута се проверява дали е изпечен блата. Бухва много, но после спада.
• Блата се освобождава, обръща се върху хартия, маха се хартията от дъното и много внимателно се навива на руло. Става малко трудно, защото е дебело, не е като нормално руло.Оставя се така ,но не съвсем да изстине,само да вземе формата.
• Рулото се намазва с нутела , навива се отново на руло
• Рулото се намазва с шоколадов ганаш, по желание, и се поставя в хладилника да стегне за 2 часа.

Японски слънчев кекс-руло 3

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории