Последни Рецепти
Последни Статии

Идеи как да отслабнем трайно

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Идеи как да отслабнем трайно
или как добрите навици ще ни помогнат, защото храната е необходимост, тя е енергията, която движи нашето тяло, мисли и чуства. Без храна и вода не можем да съществуваме и все пак трябва да се храним умно, да променим начина си на хранене, така че да се храним здравословно, да намалим приеманите калории до нивото, което ни е необходимо за да не трупаме килограми в повече.

Мислете какво ядете
Изключете от вашето меню определени храни като чипс, сладки, пица, пържени ястия, алкохол, пастички, сладоледи и газирани напитки. Избягвайте ги възможно най-отдалече и помнете, че прекаленият светец и богу не е мил, т.е. яжте това, което тялото ви желае, но четете и етикетите на храната.

Следете килограмите си
Теглилката не винаги е най-добрият критерий, дали сме във форма по-добре показва сантиметъра или любимите ни дрехи. Ако стегнатите дънки в които се чустваме добре започнат да ни стягат значи трябва да се вземат мерки.

Наслаждавайте се на всяка хапка
Първите хапки от храната носят най-голямо удовлетворение, за това се хранете бавно и спокойно. Добре нагласената маса и апетитно поднесената храната също са задължителни.
Ако се храните бавно ще дадете възможност на тялото ви да даде сигнал на мозъка, че вече е получило необходимата храна и чувството на глад ще изчезне по-бързо.

Не забравяйте водата
Трябва да пиете поне по два литра на ден или 8 чаши вода или билков чай. Когато времето е студено се сещаме по-рядко за водата, но не трябва да забравяме да пием вода или да я заменяма с газирани напитки.

Реорганизирайте емоционалното ядене
Всеки от нас има моменти, в които просто нещо му се дъвче. Вземете дъвка си дъвка за свеж дъх или заменете шоколадовите бисквити с плодове или моркови.

Храната е удоволствие
Черен шоколад! или орехи, бадеми,лешници … зареждат с енергия, но едно парченце шоколад или няколко ядки ще доставят същото удоволствие, ако ги ядем бавно и се наслаждаваме на вкуса им.

Риба
Печена, задушена или маринована, рибата съдържа толкова много полезни вещества – желязото, омега-3 мастните киселини и това, че не е толкова мазна колкото месото. Филия пълнозърнест хляб, сьомга и авокадо или херинга на скара с много лимон трябва да присъстват поне 2-3 пъти в нашето седмично меню.

Готвене на пара
Този начин на топлинна обработка на храната запазва фибрите в зеленчуците и позволява да готвим без мазнини. Задушени зеленчуци е ястие, което можем да приготвяме в много различни комбинации идеално като гарнитура, салата или основно.

Пълнозърнест хляб
Пълнозърнест хляб или гляб с цели зърна съдържа много фибри.

Мийте зъбите след всяко ядене
и ръцете преди всяко ядене. Това не е последния ред за нещо, което се смята за част от доброто възпитание. След като има Global handwashing Day 15 October защо да не споменем, че миенето на ръцете е най-ефективното и евтино средство да останем здрави и да не се разболеем от ред болести.
А измиването на зъбите освен свеж дъх ще намали желанието да хапнем още нещо.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

Comments

  1. 1
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.

  2. 2
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.

  3. 3
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.

  4. 4
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.

  5. 5
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.

  6. 6
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.

  7. 7
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.

  8. 8
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.

  9. 9
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.

  10. 10
    Vania Gramatikova // March 26th, 2011 at 3:19 am

    mnogo tsenni saveti.