Последни Рецепти
Последни Статии

Идеи за отслабване през лятото

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Идеи за отслабване през лятото

Лятото е изобилие от плодове и зеленчуци, които са източник на здраве. Хората, които включват в своето меню редовно свежи плодове са по-елегантни и по- здрави, по рядко се разболяват.Важно е, че през лятото, когато температурите са така високи плодовете и зеленчуците се съхраняват по-лесно и така намалява опасността да си докараме стомашни проблеми с не-добре съхранявана храна.
Най-голямото предимство на плодовете и зеленчуците, е че могат могат бързо и безопасно да ни помогнат да влезем във форма, защото са нискокалорични, не съдържат мазнини и са богати на фибри и минерали.

диета

За да отслабне човек, трябва да приема по-малко калории отколкото обикновено т.е. калориите, които се приемат трябва да бъдат по-малко от 1500 на ден. Това не означава, че трябва да гладуваме (гладолечението е съвсем различно нещо), дори не означава, че трябва да намалим порциите. Просто трябва да заменим някои от продуктите с които приготвяме нашите рецепти.
Диеталозите съветват в чинията ни да има основно плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти. Ако не е така махнете част от месото, сиренето, хляба, пастата или каквото друго сте сервирали.
Идеята на хладилника да има лист на който са написани разрешените и забранените е работещо правило, лесно можем да се научим и да следим какво има в нашата чиния.
Ако закуската ви е варено яйце, шунка и сирене – едното яйце, част от шунката могат да останат за обед, а да прибавим краставица или един плод, като ябълка или праскова. Ако закуската ни е мюсли, можем да прибавим кисело мляко и настърган плод, а да намалим овесените ядки.
Ако закуската ни е сандвич – предлагам ви моята изпитана рецепта резен шунка, кашкавал и лист зелена салата – вкусно или да добавим краставица, домат и да махнем едната филия хляб.
Така ние приемаме същото количество храна, но е много по-ниско калорично.
На обяд можем да постъпим аналогично – заменяма едното кюфте или част от пилешката пържола със салата – лист маруля, домат, краставица, морков, зелен боб сварен на пара.
Така постъпваме и на вечеря – през лятото нашата вечеря може да бъде една голяма салата и пилешко филе или риба на скара.

За да ви е по-лесно да прецените колко калории поемате ето колко калории съдържат някои от плодовете на лятото:

– средна прасова, нектарина – 75 калории
– средна ябълка – 72 калории
– среден банан – 105 калории
– чаша зелен боб на пара – 44 калории
– чаша боровинки – 83 калории
– чаша грозде – 100 калории

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории