Последни Рецепти
Последни Статии

Играта навън прави децата по-здрави

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Ако погледнем статистиката се вижда, че всяко трето дете е с наднормено тегло. За да се промени това е необходимо децата да се хранят по-здравословно и да бъдат физически по-активни, да играят повече навън. Когато синът ми беше ученик имахме следното правило – 1 час на компютъра е равен на един час тренировки – можеше да бъде игра в парка, да ритат топка в двора на училище, на тренировки, на басейн. За такова изискване знам и при някои от неговите приятели. Момчетата пораснаха, студенти са, станаха добри професионалисти и продължават да ходят в планината и да ритат топка.

kids play pix 2

Играта на открито намалява риска от диабет и сърдечносъдови болести
Играта на открито не само помага на децата да се отърсят от напрежението в училище. Тя намалява и риска от болести, като този ефект се запазва за цял живот, съобщи в. “Дейли мейл”. Само 10 минути игра на открито дневно предпазва децата от сърдечносъдови заболявания и диабет в зряла възраст, установиха американски учени, анализирали данни за повече от 11 000 подрастващи на възраст от 4 до 18 години. Те са били включени в 11 международни изследвания в САЩ, Бразилия и Европа.

Заменянето на лека физическа дейност с кратки периоди на силно натоварване може да донесе значими кардио-метаболитни ползи за децата, особено на тези с излишни килограми в кръста и повишени нива на инсулина, твърдят учените от университета Уейк Форест в Северна Каролина.
Учените са проследили измерими индикатори за медицинското състояние и кардио-метаболитния риск, като тегло, кръвно налягане, холестерол, триглицериди, глюкоза, инсулин.

kids play pix 1

Канадско изследване подкрепя необходимостта децата да се откъсват от компютрите и таблетите и да излизат навън. Учените от университета на Британска Колумбия установиха, че тези, които избягват препоръчваното количество ежедневно движение, са с по-слаби кости от палавите си връстници.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории