Последни Рецепти
Последни Статии

Международен ден на семейството

Добавено в Празници

Добави към моето меню

15 май е Международен ден на семейството

Международен ден на семейството (International Day of Families) се организира по инициатива на Генералната асамблея на ООН за първи път през 1993 г. На този ден не само се празнува, но обръща внимание на обществеността на проблемите на семейството. По мнение на главния секретар на ООН когато се нарушават правата на едно семейство – единството на всички човешки семейства, се намират под заплаха.

family

Семейството е една от основните институции на обществото, първа стъпка в социализацията на всеки човек. Семейството се променя и развива заедно с обществото и окръжаващия сят, по своему реагирайки на изискванията на времето и епохата, отговаряйки на обществените потребности и едновременно с това ги формира.
Семейството като основен елемент (структура) на обществото и продължава да бъде хранител на човешки ценности, култура и историческа приемственост между поколенията, фактор за стабилност и развитие. Благодарение на семейството се създава и развива държавата, расте благосъстоянието на народа.

В цялата история за развитието на една държава се съди по положението на семейството в обществото и по отношението на държавата към него.

В семейството започва живота на човек, тук се формира и като гражданин.
Семейството е източник на любов, уважение, солидарност, поддръжка и привързаност. Това е на което се гради всяка цивилизация и социално общество. Семейството е нещо без което не може да съществува човек.
Благополучието на семейството – това е мярката за развитието и прогреса на една държава.
Нека всеки от нас обърне внимание на семейството си, на своите деца и . Така семейството ще е щастливо! А ако има повече щастливи семейства и обществото ни ще е по-добро.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории