Великденско предястие “патенце”
Добави към моето меню
Великденско предястие “патенце”
рецепта Гергана Ламбрева
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Великденско предястие “патенце”
За 1 бр.
3 сварени картофа,
1 сварено яйце,
1 с.л сирене
сол на вкус
чипс
половин маринована чушка
2 зърна черен пипер
Приготвяне:
1.Пасираме картофите, рендосваме яйцето, добавяме сиренето, посоляваме и разбъркваме до получаване на еднородна смес.
2.Оформяме тяло и глава на патето от готовата смес.
3.Слагаме черен пипер за очи.
4.От чушката изрязваме крачета и езиче на патето, а от чипса слагаме крила ,опашка., човка и за перушина на главата.