Последни Рецепти
Последни Статии

Сладки рози

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Сладки рози
рецепта Радка Павлова

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

сладки рози

Gül tatlısı/Сладки рози

За розите
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. масло или маргарин
1,5 ч.ч. кисело мляко
1 чаша грис
1 яйце
1 бакпулвер
2 ванилии
6-7 ч.ч. брашно
розова сладкарска боя

За сиропа
3 ч.ч вода
3 ч.ч. захар

Приготвяне
Разбъркваме добре олиото, маслото, киселото мляко, яйцето и гриса до получаване на хомогенна смес. Пресяваме брашното и добавяме към него бакпулвера и ванилията, и го омесваме добре. На малки дози сипваме от брашното в сместа и бъркаме енергично. Когато се получи меко тесто, го преместваме в тавичка и доомесваме с останалото брашно.
*Ако искаш розите да бъдат в два цвята, раздели тестото на две еднакви топки и едната я оцвети със сладкарска боя. При нареждането на кръгчетата, се редуват едно бяло и едно цветно.
Печем 15 минути на 180 градуса. Готовите рози заливаме с горещия захарен сироп

И сладки-розички или гюл татъслъ рецептата също е от нета http://fokusbokus.wordpress.com/2011/02/20/gul-tatlisi%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B8/

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории