Последни Рецепти
Последни Статии

Истината подобрява здравето

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Истината подобрява здравето

Колкото по-малко лъжете, толкова по-добре ще се чувствате – в това ни уверяват психолозите в Университета Нотр Дам в САЩ
Учените провели експеримент с участието на 110 човека на различна възраст. Разделили ги в две групи. Участниците в първата група били помолени да не изричат лъжа в продължение на 10 дни, а останалите доброволци били контролна група

истина или лъжа

Всички участници в експеримента няколко посетили лабораторията, където били наблюдавани здравето им, а също така били проверявани с детектор на лъжата.
Оказало се, че хората, които в продължение на тези 10 дни са лъгали по-малко от обичайното, като резултат се чувствали по-добре.
Те споделили също, че се е подобрило не само здравето им, но и личните им отношения.
Някои участници се научили да избягват лъжите като отговаряли на смущаващи въпроси с въпрос, за да разсеят насрещната страна.
За много от тях да говорят истината за закъснение или неизпълнено задължение се оказало по-просто, отколкото да измислят лъжливо оправдание.

Според учени от Университета в Сиатъл и клиника Мейо в Рочестър – в някои случаи лъжата може да бъде смъртна опасност. Например при визита при лекар, на който честно трябва да разкажете за своите проблеми.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории