Последни Рецепти
Последни Статии

Бирена мая и зелен чай

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Бирена мая и зелен чай топят ефективно излишните килограми

Пропуснато ядене, обилна вечеря, за да наваксате гладуването през деня, липса на време – има много фактори, които ни пречат да се храним здравословно и да не качваме излишни килограми. Мисията „Отслабване” обаче не е невъзможна. Основното правило е да изразходвате повече калории, отколкото приемате през деня.

На помощ в борбата с излишните килограми са и някои растения и растителни продукти, за които е доказано, че помагат за стопяване на мазнините.

Гуараната е едно от растенията, за които се смята, че въздействат на мастните клетки в организма като намаляват обема им. Гуараната е храст или дребно дърво,което се среща във Венецуела и Северна Бразилия. Съдържа guaranine и метилксантини, които действат диуретично и стимулират работоспособността.

С подобно действие е и зеленият чай, който също повишава изгарянето на мазнините.

Има други хранителни добавки, които пък възпрепятстват усвояването на мазнините от организма още по време на хранене. Най-разпространени са тези, които намаляват апетита и дават усещане за ситост.

Ябълковият пектин и бирената мая са с такова действие и те се продава под формата на таблетки, които се приемат около половин час преди хранене. При разтварянето им се образува своеобразен гел, който запълва стомаха и усещането за глад намалява. Имайте предвид, че няма растение или хранителна добавка, която с магическа пръчка да стопи излишните килограми.

Здравословното хранене и редовните физически упражнения са гаранция за добро здраве и чудесен външен вид.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории