Източните подправки в диетата
Добави към моето меню
Подправките от Изтока, които прибавяме към храната, топят излишните килограми
Къри, зелени и черни чайове
помагат за отслабване, сочат изследвания, извършени от учени в Университета в Маастрихт, Холандия, съобщи в. “Сън”.
Магията се случва, когато подправките помогнат на естественото изгаряне на мазнините, при което се създава телесна топлина. Освен че засилват метаболизма, те бързо създават чувство за засищане и активизират храносмилането.
Експерименти показват, че най-добри резултати дават черен и червен пипер, кориандър, куркума, джинджифил и лук.
За съжаление, само с къри и чай не може да се намали телесното тегло, трябва да се правят и физически упражнения и да съобразяваме храната със сезона и принципите на разделното хранене.
Най-често използваните подправки за къри са куркума, кориандър, кимион, червен пипер и сминдух. В зависимост от рецептата може да се добавят и джинджифил, черен пипер, канела, кардамон, резене, индийско орехче, карамфил и др.
Самата куркума има много приятен аромат, но не толкова приятен вкус, затова се подобрява с други подправки.