Последни Рецепти
Последни Статии

Jacobs Douwe Egberts

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Jacobs Douwe Egberts
Най-големите производители на кафе в света Mondelez International и D.E Master Blenders 1753 B.V. финализираха сделката по сливане на подразделенията си за производството на ободряващата напитка. Резултатът е нова обединена компания, която ще се казва Jacobs Douwe Egberts, с прогнозиран годишен оборот от около €5 млрд., става ясно от официално прессъобщение на Mondelez.

Jacobs Douwe Egberts

В новата компания Mondelez ще притежава 44%, но получава и €3,8 млрд кеш. Корпорацията Acorn Holdings B.V., притежаваща D.E Master Blenders 1753, съответно ще държи 56% от акциите в Jacobs Douwe Egberts.
Централата на Jacobs Douwe Egberts ще бъде в Нидерландия, като очакванията са да заеме лидерски позиции в 18 държави по света.
Jacobs Douwe Egberts ще произвежда кафе под марките Jacobs, Tassimo, Moccona, Senseo, L’OR, Douwe Egberts, Kenco, Pilao и Gevalia.

Jacobs Douwe Egberts 1
През май тази година Еврокомисията одобри сделката като отбеляза, че сливането може да доведе до ръст на цените на кафето във Франция, Дания и Латвия. Еврокомисията задължи Mondelēz и D.E. Master Blenders да продадат дъщерните си компании Carte Noire и Merrild.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории