Последни Рецепти
Последни Статии

Вино и грозде помагат при депресия

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Вино и грозде помагат срещу депресия
Ресвератролът (натурално противовъзпалително съединение, което се съдържа в червеното грозде) намалява възпаленията в организма и предотвратява развиването на депресия.

grozde 1

Хората, които редовно включват в храненето си вино и грозде по-рядко изпадат в депресия. До този извод са стигнали учени от Медицинската школа на университета на Южна Каролина. Те са установили с помощта на гризачи, че червеното грозде и виното от него помагат срещу депресия.
Опитните животни са били подложени на въздействието на социален стрес. Специалистите са открили, че ресвератролът намалява възпаленията в организма и предотвратява развиването на депресия.
Предвижда се скоро да започнат клинични изпитания. Те ще помогнат по-точно да се оцени ефективността на натуралните противовъзпалителни съединения в борбата с депресията.
Предишни изследвания показаха, че червеното вино може да помогне на хората с наднормено тегло да изгарят по-добре мазнините и да подобри работата на черния им дроб. То защитава кръвоносните съдове от увреждане и намалява нивото на лошия холестерол в кръвта.

vino 1

Това, което съветват учените е редовно да хапваме грозде или да пием по чаша червено вино на ден.

източник Zee News

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории