Качамак с гъби
Добави към моето меню
Качамак с гъби
Вкусна и бърза рецепта в зимен вариант
Продукти
200 г царевичен грис
850 мл вода
4 с.л. зехтин или олио
250 г гъби
2 стръка праз
200 г сирене
Начин на приготвяне
• Водата се слага да заври
• Когато водата заври тенджерата се дръпва от котлона и на тънка струйка се добавя царевичния грис, като се разбърква интензивно в една посока с лъжица
• Тенджерата се връща на котлона и като заври сместа добавете 1-2 с.л. олио. Качамакът е готов 5 мин след като е заврял, като се наблюдава и разбърква през цялото време
• Гъбите се нарязват на ситно и се задушават в дълбок тиган с 2 с.л. олио. Като се изпари водата се прибавя праз лука
• Към топлия качамак се добавя натрошеното сирене (може да добавите и сол на вкус) и се разсипва в чинии
• Отгоре се добавят гъбите с праз лук
Идея: може да поръсите с настърган кашкавал и да запечете във фурната до златисто