Крутони
Добави към моето меню
Домашни крутони
Когато приготвяме крем супа към нея се добавят крутони. Приготвят се лесно и бързо.
Продукти
2 филии хляб
2 с.л. олио или зехтин
Чесън на прах или 1-2 скилидки
Начин на приготвяне
1. Крутони на тиган
• Хлябът се нарязва на малки кубчета
• В тигана се загрява 1 с.л. олио и се добавят кубчетата хляб. Разбърква се добавя се още олио, поръсва се равномерно и отново се разбъркват крутоните
• Готови са като станат златисти. Тогава , по желани, ги поръсвате с чесън на прах (позлвам мелничка с люспи сушен чесън). Може да се прибавят чеснови крутони и със скилидка чесън, която се нарязва на ситно и пресова и се добавя към олиото
2. Крутони на фурна
• Хлябът се нарязва на малки кубчета
• В малка купа се смесват пресования чесън и олиото
• Фурната се загрява
• В тава се подреждат хлебните кубчета и се поръсват с ароматното олио и се разбъркват
• Пекат се на 200 градуса до златисто, като се разбърква