Последни Рецепти
Последни Статии

Крутони

Добавено в Аламинути

Добави към моето меню

Домашни крутони
Когато приготвяме крем супа към нея се добавят крутони. Приготвят се лесно и бързо.

krutoni-1
Продукти
2 филии хляб
2 с.л. олио или зехтин
Чесън на прах или 1-2 скилидки

Начин на приготвяне
1. Крутони на тиган

• Хлябът се нарязва на малки кубчета
• В тигана се загрява 1 с.л. олио и се добавят кубчетата хляб. Разбърква се добавя се още олио, поръсва се равномерно и отново се разбъркват крутоните
• Готови са като станат златисти. Тогава , по желани, ги поръсвате с чесън на прах (позлвам мелничка с люспи сушен чесън). Може да се прибавят чеснови крутони и със скилидка чесън, която се нарязва на ситно и пресова и се добавя към олиото

2. Крутони на фурна
• Хлябът се нарязва на малки кубчета
• В малка купа се смесват пресования чесън и олиото
• Фурната се загрява
• В тава се подреждат хлебните кубчета и се поръсват с ароматното олио и се разбъркват
• Пекат се на 200 градуса до златисто, като се разбърква

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории