Последни Рецепти
Последни Статии

Качамак на фурна

Добавено в Българска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Качамак на фурна

kachamak furna 1
250 г царевично брашно
1 литър прясно мляко
100 г краве масло
200 г сирене
4 яйца
50 г кашкавал
смлян чер пипер и сол на вкус

kachamak furna

Рецепта за Качамак на фурна
• Млякото се слага да се вари. Добавя се 50 г краве масло и на тънка струя при постоянно бъркане в една посока се изсипва царевичния грис (брашно)
• Вари се докато кашата се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда, като се бърка без прекъсване
• Добавят се настърганото сирене и разбитите яйца. Сместа се изсипва в тавичка, заглажда се и се поръсва с настърган кашкавал
• Пече се на средна фурна на 200 градуса докато стане златисто

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории