Последни Рецепти
Последни Статии

Канелени рула

Добавено в Десерти, Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

Продукти
1 яйце
300 мл хладко мляко
100 г захар
50 мл олио
1 пакетче ванилия
Настъргана кора от половин лимон
Около 700 г брашно
½ пакетче мая (20 г)
За плънка
50 г краве масло
1 с.л. канела
3 с.л. захар
Бадеми и/или Лешници

За глазурата
3 с.л. пудра захар
½ ч.л. лимонов сок

Рецепта за Канелени рула
• Маята се слага с хладкото мляко, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно да шупне, около 10-15 мин
• Замесва се меко еластично тесто като се прибавя настъргана лимонова кора, яйцето и захарта, като накрая се добавя и олиото
• Тестото се оставя за около час докато удвои обема си
• Разделя се на две части и всяка част се разточва на тънка кора
• Мекото краве масло се смесва с канелата и захарта. С тази смес се намазва разточеното тесто
• Завива се на руло, което се нарязва на тънки филийки с еднаква дебелина
• Тава за печене се застила с хартия за печене и се подрежда коледната елха. Започва се с едно руло, 3, 4, 5, отдолу се оформя стълбо. Подреждат се няколко бадеми или лешници
• Оставя се да втаса около 30 мин и се пече на средна фурна на 190 градуса до готовност
• Готовата елха се намазва с глазура от пудра захар и лимонов сок

Канелени рулца се приготвят като се редят на разстояние едно от друго

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории